Sport

Mistrovství světa IPSC 2022 v Thajsku - Medaile pro střelce z Opařan

ČEŠI SE ZÚČASTNILI MISTROVSTVÍ SVĚTA V DYNAMICKÉ STŘELBĚ V THAJSKU

 

Ve dnech 16. 11. – 3. 12. 2022 probíhalo v thajské Pattayi mistrovství světa ve sportovní střelbě dle pravidel IPSC. Na této události se předvedlo zhruba 1500 lidí z více než 50 zemí světa a nemohli zde samozřejmě chybět ani zástupci České republiky. Ta na toto klání vyslala celkem 16 závodníků v 5 teamech.

Pro závodníky se jednalo o velmi náročný závod, a to nejen z pohledu celosvětové konkurence, ale taktéž z důvodu nutnosti odstřílet v 5 dnech celkem 30 střeleckých situacích, a to navíc v extrémních klimatických podmínkách. Kondici a psychickému rozpoložení určitě nepřidal ani časový posun.

Navzdory uvedenému se české výpravě velmi dařilo. Domů veze celkem 4 bronzové, 3 stříbrné a jednu zlatou medaili. K tomu veze výprava domů celkem 8 prezidentských medailí. Díky medaili v kategorii supersenior v divizi production si Česká republika domů odváží také titul „mistra světa“ v uvedené kategorii a divizi.

Ocenění přijede i do Opařan na Táborsku. Střelecký tým: Lenka Hořejší (Střelecký klub Opařany), Martina Šerá a Kateřina Šustrová veze stříbrnou medaili v kategorii Lady - Open 

Award ceremony můžete shlédnout na následujícím odkazu:

https://www.youtube.com/watch?v=eL9H-ojQCmc

https://skoparany.cz/

 

Zdroj: Prezidium ASDS ČR

Doplněno: Josef Hořejší, předseda SK Opařany

Mistrovství světa IPSC 2022 v Thajsku - Medaile pro střelce z Opařan Mistrovství světa IPSC 2022 v Thajsku - Medaile pro střelce z Opařan