Hlášení místního rozhlasu

Hlášení místního rozhlasu - 17.3.2020

Obecní úřad Opařany oznamuje ZMĚNU ÚŘEDNÍCH HODIN OBECNÍHO ÚŘADU OD 16.3.2020 – DO ODVOLÁNÍ

PO              08,00   -   11,00 hodin

ST               14,00   -   17,00 hodin

Obec Opařany žádá občany, aby služby úřadu využívali pouze v nutných a neodkladných záležitostech.

______________________________________________________________________________

Společnost RUMPOLD  s.r.o. sděluje, že sběrný dvůr komunálních odpadů bude od 16. března 2020 do odvolání UZAVŘEN. Žádáme občany, aby odpady uchovávali ve svých nemovitostech a nezakládali černé skládky v okolí obce.

Skládka v Želči pro PRÁVNICKÉ OSOBY (t. j. firmy a živnostníky) je otevřená, a to za předpokladu dodržování nezbytných opatření.

Svoz komunálního odpadu a separovaných odpadů pokračuje i nadále beze změn.

______________________________________________________________________________

Lékaři zdravotního střediska v Opařanech oznamují, že po dobu trvání nouzového stavu a platnosti mimořádných opatření uzavírají čekárny svých ordinací. Ošetřováni budou pouze pacienti s akutními potížemi, a to po předchozí telefonické konzultaci.


Obec Opařany apeluje na starší občany, aby s ohledem na své zdraví nevycházeli mezi lidi, a v této souvislosti obec nabízí pro své občany seniory možnost zajištění nákupu základních potravin, drogerie, hygienických potřeb či vyzvednutí nezbytných léků. Pro zajištění této pomoci volejte telefonní číslo starostky 724 180 882.


Obec Opařany dále oznamuje, že připravovaná sbírka pro Diakonii Broumov v plánovaném termínu neproběhne.


V souvislosti s nastalou epidemiologickou situací a zásadním nedostatkem ochranných pomůcek pro zdravotníky se přerušuje provoz odběrového místa v areálu DPN Opařany. 

 ______________________________________________________________________________

Jihočeský kraj vydal pro veřejnou linkovou dopravu regulační opatření na dobu od 17. 03. 2020 00:00 hod. do 24.03.2020 06:00 hod

  • Zakazuje se nástup předními dveřmi ve všech vozidlech zařazených do dopravní obslužnosti Jihočeského kraje (linková autobusová doprava)
  • Cestující nebudou odbaveni řidičem (JÍZDNÉ ZDARMA)

Od 18. 3. 2020 0:00 platí zákaz vstupu do autobusů MHD a linkové autobusové dopravy osobám bez zakrytí úst a nosu (rouškou, šátkem, šálou či podobnou ochranu proti šíření nákazy vzdušnou cestou).

_____________________________________________________________________________

Paní Lucie Burdová z Čistírny peří nabízí občanům ušití roušek zdarma.

 

Více informací ke všem sdělením najdete na webových stránkách obce www.ou.oparany.cz nebo případně u vstupu do budovy OÚ Opařany.